fredag 19. oktober 2012

Marius etter mønster og med kreativ frihet

En liten stund før vi skulle på ultralyd bestemte jeg meg for at en Mariusbody skulle bli noe av det første jeg laget i ikke-kjønnsnøytrale farger. Samme dag som vi fikk vite at vi venter en gutt ble det kjøpt inn blått, hvitt og grått. Jeg satte i gang ganske kjapt og det gikk ikke mange dagene før den var ferdig strikket. Jeg var til og med kjapp med å montere å få på knappene på skulderen, men patentknappene mellom beina sydde seg desverre ikke på selv. Patentknapper er noe av det kjedeligste jeg vet å sy på. Det som skulle til var en kveld med Grey's Anatomy og synålen. Da var det faktisk ikke bare denne som fikk patentknapper, men også en annen body som jeg har lagt ut bilder av tidligere (men da uten knapper).

 Bodyen er strikket på pinne 2,5 i Lanett

Søte museknapper på skuldrene

Da jeg var ferdig med bodyen satt jeg igjen med en hel del restegarn. Det begynner å hope seg opp med slikt, så denne gangen ville jeg lage noe av restegarnet med en gang slik at det ikke var mer igjen. Valget falt på sokker. Jeg brukte maskeantallet på sokker fra boken "Myk Start", 36 masker, og så lette jeg i Mariusboken etter et mønster som kunne passe. Jeg var heldig og fant kjapt ut at mønsteret til Ipadetui gikk akkurat x2. Da var det bare å sette i gang. Jeg var usikker på om jeg hadde nok blått, så jeg reverserte fargene. Veldig fornøyd med meg selv og resultatet på disse.

Da sokkene var ferdige var det enda mer garn igjen. Hva nå da? Tenkte jeg. Valget falt på en "djevellue" fra "Myk Start".
Alle produktene er strikket i størrelse 0-3 måneder på pinne 2,5. Nå er det nesten ikke noe garn igjen (i blått og hvitt iallefall)


6 kommentarer:

 1. Så nydelig lite sett. Mariusbodyer er kjempefine. Tusen takk for hjelpa med blogglista mi.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det =) Ja, jeg liker de veldig godt. På strikkelisten min før Lille Blå kommer står faktisk Fuglemammas Omslagsbody. Har strikket en slik før og likte den veldig godt. Helt supert mønster! Godt jeg kunne være til hjelp =)

  SvarSlett
 3. Nydelig sett! Alltid greit å få brukt opp garnet:) Og gratulerer med en liten prins i magen, heldig er du!

  SvarSlett
 4. For et nydelig sett !! Helt nydelig! spennende med en prins i magen;)

  SvarSlett
 5. Skikkelig herlig sett du har laga!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for fin kommentarer! Ja, det er spennende dette med gutten i magen! =)

  SvarSlett