lørdag 3. august 2013

Nøstebarns Voksejakke

Det er ingen hemmelighet at jeg er storfan av Nøstebarn sitt 2-trådsgarn. Sist jeg var innom tenkte jeg å plukke med meg litt silkeull for å prøve det, men hyllene var tomme og damen bak disken kunne fortelle meg at det var silkemangel over hele verden. Det var visst noe med at noen hadde tenkt de skulle gi larvene en litt annen mat for å bedre produksjonen. Det slo visst ikke helt inn. Anyways.... Silkeull fikk jeg altså ikke, men jeg fikk det jeg skulle av 2- tråds. Det er en god stund siden jeg gikk til innkjøp av Nøstebarnsboken og èn av oppskiftene i den fikk jeg umiddelbart lyst å lage: Voksejakke. Endelig var det den sin tur til å bli til.


Det er en forholdsvis enkel jakke som passer fint for en nybegynner, i og med at man kun strikker rett hele veien. Man begynner ytterst på et erme og øker litt masker underveis, legger opp flere masker når man kommer til bolen, feller av midt fremme, legger opp nye masker og strikker videre til neste erme, feller av noen masker på hver side av ermet og strikker videre fra skulderen og ut på det andre ermet. Til slutt syr man sammen under ermene og i sidene.


Rillene går på langs og over skuldrene og dermed blir jakken svært elastisk i vidden = Voksejakke.


I følge oppskriften skal denne jakken ha hette, men ettersom jeg laget den i størrelse 1-2 år droppet jeg det. Helt unødvendig ettersom småen garantert kommer til å ha lue på når det er ullsesong, i tillegg ville det bare vært i veien under en tykkere jakke eller dress.


De fine knappene kjøpte jeg i butikken hos denne damen, som for øvrig er veldig kjekk å handle hos. Hun selger også garn og slikt på nett. Ta en titt!

Jakken er alt for stor enda, men slik som tiden flyr forbi om dagen er den nok snart passelig.


5 kommentarer:

 1. Nydelig jakke i lekker farge. Jeg husker at eg strikket denne da min yngste var baby. Den passet så godt
  Å strikke med sovende baby i fanget nemlig.

  SvarSlett
 2. Knappene var bare så utrolig flotte! :)

  SvarSlett
 3. Fuglemamma: Strikking med baby i fanget funket fint i starten, men nå er det ikke sjans. Strikking er blitt kveldsarbeid. Heldigvis legger gutten seg tidlig ;) Holder forresten på med enda en av disse omslagsbodyene dine. Den første ble for liten når han passerte 4 mnd, så nå lager jeg en 3-6 mnd men med ekstra lengde, så den kan brukes når høsten setter inn.

  Anna GL: Ja, ikke sant? Hadde sett for meg treknapper egentlig, men disse passet så fint!

  SvarSlett
 4. Kjempefin og praktisk jakke. Er glad jeg tittet innom bloggen din, for her var det mye fint å se på :D

  SvarSlett
 5. Tusen takk for det! Likte godt bloggen din også! Er så glad i den Sinnasaujakken, den er sååå fin =) Holder på med barnejakken "Villsauene på Runde" i en Knit-a-long på Ravelry nå i september =)

  SvarSlett