mandag 18. juni 2012

Hoppedress!

Denne her er jeg ganske stolt av. Jeg begynte, som jeg har skrevet før, å strikke i oktober i 2011. Altså i fjor, for under et år siden. I romjulen begynte jeg på denne dressen. Jeg hadde sett meg ut denne før jeg lærte meg å strikke og var veldig klar for å begynne når jeg var ferdig med alle julegaver. Jeg lærte meg mye mens jeg holdt på og det hele gikk rimelig fort fremover. Helt til...

... Jeg skulle sy med symaskin for så å klippe opp til ermene og midt foran til knappestolpe. Tenk om noe gikk galt!? Alt det arbeidet forgjeves? Den ble liggende en stund før jeg endelig tok mot til meg. Etter syingen og klippingen ble den liggende enda litt til før jeg turte å sy i ermene. Tenk om det ikke ble fint? Sprette i strikking? Det så jeg for meg kom til å bli nær umulig. Det gikk heldigvis bra, slik det oftest gjør og jammen ble det fint også!


Så var det å finne passende knapper da. Jeg kjøpte først knapper på den lokale strikkebutikken med noen fine pingviner på, men de var desverre for små. En dag tidlig i mai tok jeg turen til en knappebutikk i Bergen Sentrum og fant noen jeg regnet med ville passe. De ble sydd på i går kveld (etter å, igjen, ha ligget en stund), samtidig som jeg sydde inn knapphullene litt. Denne er i følge oppskriften størrelse ett år, men jeg synes den ser større ut. Om det er fordi den ble strukket litt etter vask er uvisst. Jeg tok den på ullvask i maskin for å jevne ut strikkingen litt og la den deretter til tørk på et håndkle på badegolvet. Jeg endret så vidt på mønsterborden. Hjertene skulle egentlig bare være halvt fylt med hvitt og resten i bunnfargen. Det synes ikke jeg noe om, så jeg laget de helt hvite.

Alt i alt er jeg svært fornøyd med denne "hoppedressen" som den kalles i boken. Oppskriften fant jeg i en bok som heter: Hobbyglede med Allers: Strikk til småfolk.  66 utvalgte oppskrifter fra 0-3 år. Kjøpt på matbutikken høsten 2011. Garnet som er brukt er det samme som står i oppskriften; Dobbel Rauma babyull, men den hadde nok blitt like bra i et billigere garn. Pinner: Strømpepinne 3,5 og 4 + rundpinne 4. Hadde jeg strikket den igjen? Nja...Det tok sin tid og jeg er veldig glad jeg laget den (svært lærerik og veldig fin!), men jeg prøver nok et nytt mønster neste gang. Fornøyd? Jepp!

Dressen foran og dressen bak.
Påsydde lommer på stumpen.


Enda stort prosjekt med mønster på alle pinner er underveis. Denne gangen til meg! Stay tuned =)

10 kommentarer:

 1. Kjempe fin dress:) har tenkt på denne selv;).fin med knapper. skjønner godt at du synes monteringen er skummel!

  SvarSlett
 2. Her har du gjort en kjempejobb. Denne kan du være stolt av! Flott dress :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for det! Monteringen gikk overraskende greit. Noen minutter på google og så var det bare å hive seg i gang =)

  SvarSlett
 4. Flott dress, i flotte farger! Kjenner meg igjen i skrekken for å sy/klippe opp strikketøyet, helt forferdelig :p Men som du sier, oftest går det jo bra :D

  SvarSlett
 5. Takk for det! Ja, det er skummelt. Tanken på hva som kan skje dersom det ikke går bra ligger jo hele tiden i bakhodet.

  SvarSlett
 6. Hei. Jeg holder på med denne dressen nå, og lurer på en ting... Jeg har akkurat klippet opp nedover foran, og det blir jo en liten "kant" som stikker ut på begge sider. Hvor blir det av denne når du begynner å strikke rillestrikk oppover magen og rundt hetten? Blir den kanten du klipper i liggende på innsiden? Ser liksom ikke dette helt for meg... Hvor begynner du forresten å hente opp tråden igjen når du skal strikke kanten oppover magen? Rett innenfor sømmen jeg sydde før jeg klipte?

  SvarSlett
 7. Hei! Den kanten som "stikker ut" nar du har klippet opp blir liggende på innsiden når du plukker opp masker og strikker rillekanten rundt.

  Maskene plukket jeg opp akkurat i overgangen mellom glattstrikken og der vrangmaskene begynte, slik at de vrange maskene ikke ville vise.

  Når kanten i rillestrikk var ferdig og sydd på plass helt nederst der de overlapper var ferdig, plukket jeg opp masker på innsiden og strikket noen runder frem og tilbake med enkel tråd, pinne 2,5, til det ble så langt at jeg kunne legge den over klippekaten og sy den fast. Dermed blir klippekanten gjemt av et lite belegg. Disse kantene på hver side av åpningen ble brettet ut mot sidene med klippekanten mellom.

  Forstod du dette? Vanskelig å forklare strikk skriftlig. Lykke til!

  SvarSlett
 8. Alternativt så kan du "sy ned" klippekanten med store korssting i strikkegarnet, eller sy på en kant av smalt skråbånd i passende farge - begge disse måtene er nok raskere enn den som beskrives over, men hennes måte blir nok den aller peneste.....

  SvarSlett
 9. Tusen takk begge to. Ja, jeg forstod hva du mente, Magnhild. Da har jeg et par alternativer å vurdere.

  SvarSlett
 10. Flott! Kjekt å være til hjelp =)

  SvarSlett