lørdag 6. august 2011

Sneglesett ♥

Jeg var, som jeg tidligere har nevnt, på Tiljamiid denne uken. Jeg kjøpte da en liten bit av et sneglestoff som jeg synes var litt artig. I likhet med alle stoffene ble også dette bare finere og finere jo mer jeg såg på det. Etter mønstersuksessen med ubåtbodyen tok jeg fatt på arbeidet med mønsterkonstruksjon og laget mønster til en lik i størrelse 62. Denne gangen valgte jeg å bruke sneklestoffet kun på fremsiden og la armene og bakdelen være knall rosa. Jeg har kantet og laget collegeermene i lilla ribb fra S&S.


 Se så glade og fine snegler!
Etter bodyen var ferdig tok det ikke lang tid før jeg hadde bestemt meg for å lage bukse til. Jeg ville prøve noe nytt og bestemte meg for å lage falske tittelommer (Denne buksen ble altså sydd før den i forrige innlegg).  Jeg laget en baggy bukse med tittelommer i kontrastfarge. En liten glad snegl titter frem i hver lomme. Buksen er sydd i isoli fra Stoff og Stil. Heller ikke her hadde fargene i velur en sjanse.


Så var buksen ferdig da... Og så kom tanken om en matchende genser (Ja, er man bitt av matche dilla, så finnes ingen kur -annet enn å matche). Tankene begynte å svirre. Hvordan skulle man gjøre dette da? Jeg ville veldig gjerne lage collegegenser i samme stoff som buksen, men da måtte man jo ha knappestolpe på. Ikke har jeg sydd det før og jeg har nå aldri konstruert det heller. Heldigvis hadde vi en del mønsterkonstruksjon da jeg gikk på videregående, så jeg velger å tro at det er det som gjør at jeg stort sett får til det meste jeg prøver på. Jeg fant frem den gamle mønsterkonstruksjonsboken i håp om litt hjelp, men der sto nada om knappestolpe. Jaja.. Tenkte jeg. Jeg får det sikkert til. Så begynte jeg å tegne. Jeg har en god evne til å se for meg hvordan jeg skal sy det mens jeg tegner mønster, og tror kanskje den egenskapen hjalp meg på akkurat dette. Knappestolpen gikk som en drøm både å konstruere og å sy.

Hette hadde jeg aldri laget før heller, så det var bare vill gjetting fra min side, men jammen ble den ikke fin og passe stor den også. Noen ganger må man jo bare ha litt flaks! (Eller var det dyktighet?) Midterste randen av hetten har snegler på seg, så det er ingen tvil om hvilken body den passer til. Hetten er vrangsydd og fòret med rosa jersey. Støttestikning rundt halsen for at ikke sømrommet skal gnage i nakke + en på fòrsiden av hetten rundt åpningen slik at fòret skal holdet seg på plass. Erme- og nedekant samt knappestolpe er i rosa ribb.Så til slutt et bilde av hele settet sammen:

Fargemessig er dette et veldig "meg"-sett. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er svært svak for lilla. Knall rosa synes jeg også en herlig farge. Jeg har kost meg med dette settet. Alle mønster er selvlaget og alle detaljer er gjennomtenkte. Bunken med stoffer fra Tiljamiid inspirerte meg virkelig. Gleder meg sånn til å grave meg lenger ned i bunken! Hele settet er forresten i størrelse 62.

6 kommentarer:

 1. Så flotte klær du syr! Her skal eg følge med videre :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det! Setter stor pris på at du kikker innom nå og da =)

  SvarSlett
 3. Du e jo superflink Magnhild! :D Også digger jeg å lese om alt du e så fornøyd med -med god grunn! :) Leser ingen jantelov i det du skriver, ingen "ja, nei, det kunne jo blitt litt bedra da, jeg e ikke så flink, fikk det ikke til"-tull. Veldig kjekk lesning, og flotte bilder. :)

  Gøye klær de her! Og, ja, haha, din elsk for lilla! :) Og den eviggående diskusjonen "Er denne fargeblyanten rosa eller lilla?" ;) Kom du noengang fram til en konklusjon ang. det?

  Ping

  SvarSlett
 4. Takk for det, Ping! Nei, hvem gidder vel å lese en blogg full av "jeg er ikke så god til dette"? Sømmer som jeg ikke blir fornøyd med spretter jeg opp igjen. Sprettekniven blir flittig brukt. Dermed blir jeg også fornøyd med det meste.

  Konklusjonen er vel at blyanten er rosa, men Bønnien er fremdeles ikke enig.

  SvarSlett
 5. Så herlige disse klærne var:) Legger meg til som følger, jeg;)

  SvarSlett
 6. Så kjekt! Blir så glad for nye følgere. Tusen takk for koselig kommentar. Regner med du har sett at du ligger på min anbefalingsliste allerede ;)

  SvarSlett