søndag 15. desember 2013

Gladgenser

Nylig strikket jeg "Gladgenser". Mønsteret og garnet kan kjøpes hos Pickles. Garnet de bruker i oppskriften, og som jeg har brukt, heter Pickles Summer Wool. Et deilig og mykt garn med 70% bomull og 30% ull. Perfekt til Vestlandets sommertemperaturer, eller innomhus på vintertid.  Strikketeknikken på denne genseren har jeg ikke vært borti før. For hver stripe, som er 4 runder, strikker man en runde rett, 2 vrangt sammen hele runden, øker på neste runde ved å strikke en maske i fremre og en maske i bakre maskeledd på hver maske, og til slutt en runde rett. Det ble ganske stilig.

Fargene er de samme som på eksempelet de har brukt. Ganske ulikt det jeg pleier å lage i grunn, men det var kjekt med en liten fargeinnsprøytning. Genseren skal i teorien være størrelse 2 år, men synes den er litt trang i halsen, selv om jeg felte av på en større pinne. På grunn av det har vi allerede tatt den i bruk, selv om den er godt lang på ermene til min lille på snart 10 måneder Vi får se hvor lenge den holder.


1 kommentar:

  1. Det er utrolig hva du klarer å trylle fram med strikkepinnene dine. Veldig kjekt å få hilsen fra deg :) Riktig god jul Magnhild, kos deg masse. Håper dere har silkepapir på alle gavene til prinsen, det er det kuleste som finnes når en er 10 måneder :)

    SvarSlett