torsdag 7. februar 2013

Hentesett fra Nøstebarn

Dette settet heter "Hentesett" og oppskriften finner man i Nøstebarns oppskriftsbok. Jeg har strikket det i 0-3 mnd. Mitt umiddelbare inntrykk er at luen og sokkene var veldig små og jakken ganske stor. Det vil nå vise seg hvordan den er i størrelsen ettersom termin nærmer seg med stormskritt. Settet er strikket på pinne 2,5 og 3 i 2-trådsgarn fra Nøstebarn. Det er ikke dette som blir hentesettet til småen vår. Det har den kommende oldemoren laget, et nydelig sett fra Sandnesgarn.

Dette var i grunn et veldig lettstrikket sett som de fleste kan få til. Perlestrikk (rett over vrang og vrang over rett) er lett å strikke, men blir veldig dekorativt. Raglanfelling på jakken gjør at man slipper montering, noe som alltid er veldig greit.

Strikkemåten på sokkene var ny for meg. Man la opp masker og strikket fra undersiden og opp. I starten var jeg litt usikker på hvordan det jeg strikket skulle bli en sokk, men jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og til slutt ble det ikke bare èn, men to sokker.

Alt i alt et veldig ok sett å strikke. Jeg gleder meg til å ta det i bruk på småen!

4 kommentarer:

  1. Fine plagg, og veldig anvendelig med sånn jakke som kan "vokse"litt med barnet. Jeg vil forøvrig anbefale å ha ei lita strikkelue med i fødebag´en. Det er fint å ta på babyen når han/hun er helt nyfødt og skal få ligge naken på brystet til mor uten å miste for mye kroppsvarme.

    SvarSlett
  2. Ikke dumt! Kanskje det skal bli dagens prosjekt? Tipper ribblua, som er en gratisoppskrift fra Nøstebarn, egner seg bra til det.

    SvarSlett