mandag 18. februar 2013

Pulsvarmere med Mariusmønster og picòtkanter

Disse pulsvarmerene har min mor fått i gave til sin bursdag sammen med en annen gave (som ikke var hjemmelaget og derfor ikke får noen plass i bloggen). Den turkise fargen er en gjenganger i hennes garderobe, slik lilla er i min. De ble faktisk laget av rester fra gaven hennes i fjor. Da fikk hun disse Vikingvottene.


Vottene er strikket i Sisu på pinne 2,5. Jeg er stor Sisufan ettersom garnet både tåler vaskemaskin og forholdsvis tøft bruk siden det er litt nylon i det. Et deilig ulgarn.

 Det er nå snart halvannet år siden jeg bestemte meg for å lære meg å strikke og satte i gang med pinner og tråd. Jeg har, om jeg får si det selv, blitt ganske god etterhvert. All ære til internett: Google og YouTube. Utrolig hva man finner der! I tillegg har jeg fått gode råd fra en strikkeekspert: Mormor og en overaskende flink strikker (med tanke på hvor lite hun har strikket under min oppvekst): Min mor. Nå som jeg har lært meg å strikke såpass bra at jeg kan strikke omtrent hva det skulle være -så sant jeg har oppskrift, har jeg i grunn litt lyst til å lære meg å hekle. Jeg har heklet èn gang tidligere og det var en helt enkel kant rundt denne bodyen. Da jeg såg det skulle være picòtkant på disse pulsvarmerene tenkte jeg som så at "Det går sikkert fint. Det "problemet" tar jeg når det kommer så langt". Da de var ferdig strikket gjorde jeg et kjapt Googlesøk og fant en video som viste hvordan jeg skulle gjøre. Som dere ser: Jeg fikk det til. Jeg er stor fan av dette sitatet

"Det har jeg ikke gjort før,
 så det klarer jeg sikkert." 

-PippilottaVikturalia Rullegardina Efraimsdatter Langstrømpe
Ettersom jeg stort sett tar bildene til bloggen selv får dere bare se den ène på. Men slik ser de altså ut på. Jeg ble veldig fornøyd og satser på at mammaen min også er det.

2 kommentarer:

  1. Takk for det. Ble veldig fornøyd selv. Er ikke storfan av originalfargene (ettersom jeg ikke er bestevenner med knall rød og marineblå), så derfor blir de Mariusprosjektene jeg lager i andre farger =)

    SvarSlett