tirsdag 28. mai 2013

Restegarnsbody med lue til

Da jeg begynte å strikke for litt over halvannet år siden var jeg rimelig irvrig. Jeg kjøpte derfor en hel del babyull på Sparkjøp slik at jeg hadde litt liggende dersom jeg skulle komme på noe jeg hadde lyst å strikke. Jeg kjøpte stort sett kun et nøste av hver farge siden jeg da laget mest småprosjekter. Jeg ble raskt flinkere og holdt på med større prosjekter og dermed ble alle disse enkeltnøstene liggende. Jeg holder nå på med såkaldt garnslanking og prøver å få vekk litt av det som ble kjøpt uten en tanke for hva det skulle bli, det som hadde en tanke og enda ikke har blitt til noe, og det som er rester etter andre prosjekter. Jeg har en stor kurv med haug på som jeg jobber med om dagen.

Som en del av dette prosjektet strikket jeg en body i babyull som er omarbeidet etter mønsteret til Fuglemammas omslagsbody. Dette er altså ikke en omslagsbody. I stedet har jeg strikket en god knappelist midt foran som gjør den lett å tre over hodet på en liten frøken. Fargespekteret er sterkt inspirert av et såkalt "bringebærsett" som hun laget til sin datter. Jeg ser i ettertid at stripene med fordel kunne vært mye smalere, men nå er den ferdig, så det blir ikke gjort noe med. Kanskje neste gang?

Luen som hører til er en gratisoppskrift fra Nøstebarn jeg har lagt til 4 masker og strikket den en del lenger for at den, som bodyen, skal bli størrelse 0-3 mnd. Ingen mottaker er i tankene enda, men det dukker nå opp små babyer fra tid til annen, så den finner nok en eier en vakker dag. Deilig, varm og elsatisk!
'

Søte roseknapper kjøpt på salg hos Stoff og Stil i fjor en gang

2 kommentarer:

  1. Fiiin body! Morsomt hvordan oppskrifter lever sitt eget liv. Din versjon minner veldig om Nøstebarn-trøya som jeg brukte som utgangspunkt da jeg laget omslagsbodyen i sin tid;-)

    SvarSlett
  2. Min mor laget en lignende body ut fra en nøstebarnsoppskrift, så jeg brukte samme teknikk på knappelisten. Det er jo det som er så kjekt med mønster, de blir liksom ikke ferdige, for plutselig vil man endre på noe =D

    SvarSlett