lørdag 26. januar 2013

Det har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg sikkert.

Jeg er velsignet med (eller forbannet med) en uforskammet god selvtillit når det gjelder hva jeg selv tror jeg kan få til med tråd. Jeg så et nydelig nyfødtbilde av en liten jente med heklet, rosa uglelue på nettet. Sånn lue ville jeg ha til min lille! Jeg tok en tur innom min beste venn Google og fant en fin oppskrift på heklet Uglelue som jeg kjøpte. Det at jeg kun har vært borti heklenål to ganger før (da for å hekle kanter på strikkeprodukter), var ikke noe jeg tenkte så mye på. Onsdag ettermiddag kjøpte jeg garn og satte meg ned for å begynne. Svææært treg start ble det riktignok, men med litt veiledning fra mamma og enighet om hva en "stav" faktisk er, så tok tempoet seg kjapt opp. Jeg strikket selve luen og ene øreklaffen før klokken tvinget meg i seng. Torsdag heklet jeg den andre øreklaffen og "tilbehøret".

 Jeg har gjort litt feil, men det er bak, så det ser man jo ikke (på bildene iallefall). Hekling var i grunn ikke så vanskelig, noe jeg hadde mistanke om. Skal nok klare å bli god på det også etter hvert. Å lære meg å strikke gikk jo ganske knirefritt.
Luen er heklet på heklenål nr 4. Garnet heter "Lerke" og er produsert av Dalegarn.

2 kommentarer:

  1. Kjempegøy at du har så god selvtillitt når det gjelder hva du kan lage med nål og tråd. :) Det blir jo mange søte resultater da! Denne lua er jo utrolig søt! Noen feil må man bare ta med i beregningen innimellom. Noe av hjemmelaget sjarm osv. :) Jeg syns teknikken i seg selv er ok å lære seg, men det å gjøre det jevnt og fint er liksom den store kunsten som jeg ikke føler jeg behersker helt...

    SvarSlett
  2. Ja, litt feil blir det jo når en er ny i gamet. Synes i grunn det gikk greit å få det jevnt, men det kan kanskje ha noe med den store heklenålen å gjøre. Merker jeg må trene en del til før jeg blir god. Denne luen var så kjekk å hekle at jeg lager gjerne flere!

    SvarSlett