onsdag 16. januar 2013

Nøstebarn heldress

Denne deilige dressen er endelig ferdig. Den er strikket i Nøstebarns deilige 2-tråds merinogrn. Det er brukt dobbelt garn på hele dressen. Blanding av hvitt og turkis gir det melerte uttrykket. Dette er i grunn en veldig lettstrikket dress som en ikke trenger allverden med erfaring for å få til. Det er raglanermer noe som gjør at man slipper montering (noe gjerne nybegynnere frykter). Pinne 3,5 og 4 gjør at det går fort fremover. Det er godt dersom en er litt utålmodig. Jeg har strikket den i 6-12 mnd slik at den skal være passelig til småen min fra omtrent august til februar. I oppskriften stod det at man trengte ca 200 gram garn til denne dressen. Det stemmer jo forsåvidt, men dersom en skal lage den tilsvarende bildet i oppskriften med ensfarget ribb i ermer og ben og knappelist er det for lite med ett nøste av denne fargen. Jeg spurte om hjelp på strikkesiden på facebook og fikk tilsendt en rest slik at jeg unngikk å kjøpe et helt nøste til. Med prisen hun skulle ha for garnet + porto ble prisen alikevel den samme som et nytt nøste med garn, så sånn sett gikk jeg vel litt i minus på det kjøpet, men dressen ble ferdig og det var det viktigste.


Jeg ville helst ha treknapper med sauer på, men de var det kun 2 igjen av i den lokale strikkebutikken. I tillegg var de visst gått ut av produksjon. Jeg kunne sikkert fått tak i slike et annet sted, men jeg ville ha knapper der og da og endte derfor opp med disse treknappene med hjerter på, som jo også var veldig fine. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dressen og gleder meg til å ta den i bruk om litt over et halvt års tid.

4 kommentarer:

 1. Flott dress! Hva synes du om nøstebarnsgarnet? Vurderer å teste det ut :)

  SvarSlett
 2. Jeg er superfan av Nøstebarns 2-trådsgarn. Jeg er sikker på de andre er bra også, men de har jeg til gode å teste ut. Anbefaler deg å prøve. Eneste minuset er at det må håndvasket, men til noen gode utvalgte luksusplagg er det verdt det! =)

  SvarSlett
 3. Flott dress! Angående vasking så er min erfaring etter 9 år med strikk i nøstebarngarn at det meste faktisk går helt fint på ullprogram i maskinen, men det er viktig å IKKE bruke Milo men heller flytende olivensåpe fra helsekost eller den ullsåpa som nøstebarn selv selger.

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Kanskje jeg får prøve i maskinen, men da med et litt mindre prosjekt enn denne ;) Jeg holder forresten på med et av dine mønster i dag! Lager en lys blå omslagsbody til minien som jeg tenkte å ha med på sykehuset når den tid kommer =)

  SvarSlett